De luxe kant van poker

Horloges en poker

Professionele pokerspelers staan erom bekend grote bedragen te winnen tijdens wedstrijden die kunnen oplopen tot wel een aantal miljoenen dollars. Het is dan ook niet gek dat er om de polsen van vele spelers luxe horloges van dure en exclusieve merken te zien zijn. Men kan hierbij denken aan merken als Rolex, Cartier, Breitling en Omega.
Pro speler Bryn Kenney is de trotse eigenaar van een aantal luxe horloges. Sinds dat hij een tiener was droeg hij horloges en wilde altijd een beter en mooier model bemachtigen. Dure horloges voelen voor hem als een prestatie, iets wat hij gebruikt als een aandenken wanneer hij iets heeft bereikt in zijn leven. Zijn eerste dure aankoop qua horloges was een
Cartier, die een waarde heeft van ongeveer 32.000 dollar. Deze kocht hij na een overwinning waarbij hij 1.35 miljoen won. Zijn laatste aankoop was van het merk Jacob, een model wat versierd is met diamanten en veel kleur bevat. Voornamelijk houdt Bryn van een klassieke look die elegantie uitstraalt.
Doug Polk luxury watchesOok houdt de pokerspeler Doug Polk van luxe horloges; zijn Breitling heeft een waarde van 11.500 dollar. Voor hem is een horloge het ultieme mannen accessoire waarmee je je outfit compleet maakt. Met een winst van bijna 5 miljoen dollar uit pokertoernooien heeft Doug twee luxe horloges tot zijn bezit waarvan de Breitling favoriet is. Het model geeft namelijk alle tijdzones van de wereld aan, wat van pas komt voor een reiziger zoals hij.
Dan is er nog Eugene Katchalov, eigenaar van een Audemars Piguet model met een waarde van 37.000 dollar. Hij geeft aan te houden van ingewikkelde horloge modellen waaraan je kan zien dat er veel werk in is gestoken. Hij omschrijft zijn eigen stijl als rustig en niet te opvallend. Modellen die hij niet meer draagt probeert hij te verkopen. Hij ziet luxe horloges namelijk als een investering; vaak stijgen bepaalde modellen in waarde waardoor je ze altijd wel krijgt verkocht in de toekomst.
Het is duidelijk dat een goede pokerhand vaak gepaard gaat met een luxe horloge, en misschien is dat ook wel de magische formule om aan de poker top te blijven.