Luxehorloges voor mannen en waar ze te dragen

Er zijn twee types mannen in de wereld: mannen zonder en mannen met horloges. De vraag die we ons moeten stellen is waarom mannen dus zo graag dit sieraad om hun pols dragen. Wel eerst en vooral zien mannen dit vaak niet enkel als een juweel, maar als een handig en functioneel voorwerp. Verder kunnen ze ook het vakmanschap appreciëren dat nodig is om zo’n uurwerk te maken, maar wat ze echt belangrijk vinden is de status dat het horloge met zich meebrengt. Mannen willen nu eenmaal graag uniek zijn en serieus genomen worden. Zelfs in casino’s (Als ze tenminste goed voorbereid zijn via  blackjackgeeks.nl). We zetten een aantal toppers op een rijtje:

1 Audemars Piguet

We vallen meteen met de deur in huis. Dit Zwitsers horloge is wel heel uniek dankzij zijn beperkte oplage en design. De meeste modellen zijn vaak te herkennen aan hun sportieve uitstraling en het radarwerk dat helemaal zichtbaar is. Ideaal om te dragen op een exclusief feestje.  Je mag je Ferrari zelfs thuis laten.

2 Rolex

Wie kent dit populaire horlogemerk nu niet? Zijn Britse oorsprong is nooit ver weg wat de klassieke stijl betreft en samen met zijn uitzonderlijke prestaties en kwaliteit, is dit uurwerk internationaal een echt statussymbool geworden. Waar je ook heen gaat, een Rolex doet overal hoofden draaien.

3 Ulysse Nardin

Vele horloges zien er heel flashy en fonkelend uit, maar wat vaak vergeten wordt zijn de horlogebanden. Dat dacht ook Ulysse Nardin dat extra veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en opvallende kleuren van het totaalpakket. Eentje om te dragen op zeer speciale gelegenheden. Want opvallen zul je zeker doen.

4 Panerai

Met zijn gewaagde en robuuste design is dit het horloge voor de stoere man. De simpliciteit van de cijfers suggereert ook een zekere nonchalance en zelfverzekerdheid. Een luxehorloge dat je elke dag weer kunt dragen, maar toch nog opvalt door zijn soberheid.

5 Piaget SA

Gekend omwille van hun dunste horloges ter wereld, richt Piaget SA zich meer naar de verfijnde mannen onder ons. Met een wijzerplaat bezet met edelstenen onderscheiden deze zich van de stoerdere modellen. Ben je zelfverzekerd genoeg om dit fonkelend meesterwerk te dragen?

6 Cartier

Met zijn klassieke vormgeving en hoogwaardige materialen is dit iconische horloge alom gegeerd binnen en buiten de modewereld. De Romeinse cijfers op de wijzerplaat in combinatie met kwaliteitsvolle materialen maken dit horloge de ideale partner op zakendiners.

7 Breitling

Ben je een trendsetter en hou je van vernieuwing, dan zijn de Breitlinghorloges jouw ding. Geïnspireerd door de luchtvaart combineren deze uurwerken precisie en bestendigheid. Gemaakt voor de no-nonsense man die zelfverzekerd op zijn doel afgaat.

8 TAG Heuer

Deze luxehorloges hebben een onmiskenbaar sportief design. De chronografen zorgen voor technologische hoogstandjes en superieure functionaliteit. Robuustheid en design samengesmolten in één, voor de moderne man die mee is met zijn tijd.

En afsluiten doen we met een wijs gezegde: “Jongens kijken naar hun mobiele telefoon voor de tijd, mannen naar hun horloge.”